Ajankohtaista

Juoksutapahtumien harmonia

📁 Ajankohtaista 🕔20.huhtikuu 2017
Juoksutapahtumien harmonia

Juoksutapahtumien harmonia – tapahtumajärjestäjät puhaltavat yhteen hiileen Tampereella

Tampereella juoksijaa hellitään, sillä toukokuun 20. päivä Tampereella järjestetään järjestyksessään 29. Likkojen Lenkki ja syksyllä Tampere Puolimaraton valtaa Tampereen keskustan ja sen ympäristön. Juoksuaika-tapahtumat haastatteli Likkojen Lenkin tapahtumapäällikkö Niina Seppästä tapahtumajärjestämisestä ja alan kilpailusta. Seppänen toimii yrittäjänä Tapahtumatuotanto Voltti Oy:ssa ja on ollut järjestämässä Likkojen Lenkkiä jo vuodesta 2000.

Millaiseksi tapahtumaksi kuvailisit Likkojen Lenkkiä?
– Likkojen Lenkki on kaikille naisille soveltuva, matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, jossa liikunta ja viihde yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Viihdettä löytyy myös lenkkireiteiltä, mutta erityisesti lähtö- ja maalialueelta. Esimerkiksi Tampereen Lenkillä lähtö-ja maalialue on Pyynikin urheilukenttä, jossa tarjolla on Likoille huippuviihdettä – tänä vuonna Varusmiessoittokunnan ShowBand, Jonne Aaron ja Anna Puu. Oulussa Raatin stadionilla Likkoihin laittavat vauhtia Egotrippi sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Kohta kolmekymmentä vuotta täyttävä tapahtuma on ottanut paikkansa tamperelaisten sydämessä. Miten koet Tampereen taipuvan urheilutapahtumien järjestämiseen?
– Tampereen sijainti on loistava ja mm. Pyynikin ja Pispalan upea harjumaasto antaa mahtavat puitteet kuntotapahtumille. Juoksijoiden reittimme kulkee Pyhäjärven rantamaisemissa ja on saanut myös paljon kiitosta osallistujilta.

Tampereen upeat maisemat tulevat juoksijoille tutuksi myös jo seitsemännen kerran juostavalla Tampere Puolimaratonilla 9.9.2017. Vaikka Likkojen Lenkillä ja Tampere Puolimaratonilla on eri järjestäjä, on yhteistyö eri tapahtumajärjestäjien välillä tärkeää. Yhteistyö ei rajoitu vain saman alan tapahtumiin.
– On tärkeää vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, sekä oppia uutta. Kaikki tapahtumat oppivat toisiltaan; niin messu- kuin myös urheilutapahtumat, sekä myös viihdetapahtumat, toteaa Seppänen.

Alalla on nykyään myös paljon kilpailua erilaisten urheilu-ja viihdetapahtumien lisääntyessä. Seppäsen mukaan kilpailun positiivinen puoli on se, että tapahtumien kirjo monipuolistuu. – Kilpailua on nykyään todella paljon. On toisaalta hyvä tarjota asiakkaille erilaisia vaihtoehtoja ja loppupeleissä asiakkaat eli osallistujat päättävät, mihin tapahtumaan haluavat mukaan.
Tampereella ei ole unohdettu miehiä, sillä Likkojen Lenkin korvaavana vaihtoehtona miehet voivat lähteä porukalla juoksemaan Tampere Puolimaratonille. Tämä kuvastaa hyvin tapahtumajärjestäjien halua tarjota useammalle juoksijalle liikunnallisia elämyksiä.

Entä minkälaisia haasteita tapahtumatuottajan näkökulmasta urheilutapahtumiin liittyy?
– Haasteena on muun muassa ”kotisohva”, eli millä saada ihmiset liikkeelle ja asettamaan itselleen liikunnallisia tavoitteita ja pyrkimään niitä kohti. Etenkin Likkojen Lenkin naiskohderyhmässä tulee ottaa huomioon muitakin rajoittavia tekijöitä, kuten työ-ja perhe-elämä.

Juoksijoita hellitään Tampereella useammalla liikuntatapahtumalla niin keväällä kuin syksylläkin. Mikä antaa tapahtumajärjestäjälle intoa järjestää tapahtumia vuodesta toiseen? – Tapahtumajärjestämisen suola ovat ihmiset ja tapahtumissa oleva energinen fiilis; sitä ei voita mikään, Seppänen kiteyttää.

 

Likkojen Lenkki: www.likkojenlenkki.fi

Tampere Puolimaraton: www.puolimaraton.fi

Jaa ystäville

Similar Articles

Varalan Urheiluopisto mukana puolimaratonilla!

Varalan Urheiluopisto mukana puolimaratonilla!

Varalan Urheiluopisto huolehtii juoksijoiden palautumisesta puolimaratonin jälkeen Tampere Puolimaraton jatkaa yhteistyötä Varalan Urheiluopiston kanssa. Suomen vanhimman urheiluopiston opiskelijat huolehtivat juoksijoiden palautumisesta

Read More
MENU